Associació per a la Defensa de la Natura

Síguenos en facebook Síguenos en Twitter
Inici Notícies 13/08/03 L’ADN considera greu que la llei de Conservació de la Natura no sigui una prioritat

13/08/03 L’ADN considera greu que la llei de Conservació de la Natura no sigui una prioritat PDF Imprimeix Correu electrònic

Tenint en compte els grans plans i projectes que s’estan tramitant actualment, find si aquesta llei no s’aprova urgentment, sickness pot arribar massa tard.

Davant de la notícia apareguda el passat dilluns 11 d’agost als mitjans de comunicació, click en la qual s’indicaven els setze projectes de llei que el Govern preveu enllestir per al proper semestre, i entre els quals no es troba el projecte de llei de conservació de la natura, l’Associació per a la Defensa de la Natura (ADN) vol fer públiques les següents CONSIDERACIONS:

- El projecte de llei de conservació de la natura és una reivindicació històrica de l’ADN i del moviment ecologista andorrà. Aquesta llei hauria d’establir les mesures necessàries per a garantir la preservació del patrimoni natural d’Andorra (la biodiversitat: hàbitats, espècies i paisatges), regulant aspectes com la creació d’espais naturals protegits o la protecció i recuperació de les espècies amenaçades de flora i fauna, entre altres.

:- Actualment, la tramitació de plans i projectes de gran envergadura (pla viari, metro aeri, plans d’urbanisme, etc.), que tindran conseqüències molt importants sobre el territori andorrà i, per tant, sobre el medi natural, exigeix l’adopció urgent d’un text legal que garanteixi la conservació d’aquest patrimoni comú a tots els andorrans. En absència d’aquesta llei, molts d’aquests plans s’estan aprovant sense considerar la necessària protecció d’elements que, en no gaudir de cobertura legal, acabaran desapareixent amb total impunitat. Algun dia ho lamentarem, però llavors serà massa tard: ja no hi seran.

- Un motiu afegit per entendre la urgència d’aquesta llei és la necessitat de dotar d’un marc legal adequat les diverses iniciatives de creació d’espais naturals protegits que han engegat o volen iniciar alguns comuns (Parc natural de Sorteny a Ordino, projecte de protecció del Coma Pedrosa a la Massana, etc.), atès que ara es troben legalment desamparades.

Per tot això, DEMANEM al Govern que inclogui el projecte de llei de conservació de la natura entre les seves prioritats legislatives per al semestre vinent. Si esperem una mica més ja no caldrà fer aquesta llei, perquè haurem perdut massa components del nostre patrimoni natural. I la seva pèrdua sovint és irreversible.

Aquesta demanda l’hem formulat per carta a la Sra. Olga Adellach, Ministra d’Agricultura i Medi Ambient, i als presidents dels diferents grups parlamentaris.