Associació per a la Defensa de la Natura

Síguenos en facebook Síguenos en Twitter
Inici Memòria d'activitats Memòria d'activitats: Any 2007

Memòria d'activitats: Any 2007 PDF Imprimeix Correu electrònic
  • Campanyes i actes reivindicatius

- Participació activa en la creació de la plataforma ciutadana Amics de la Rabassa que té com a objectiu principal conservar l’entorn natural de La Rabassa, sovaldi sale i que promou una campanya per oposar-se a la realització del parc temàtic anomenat Naturlàndia i a altres actuacions del Comú de Sant Julià de Lòria, case poc respectuoses amb l’entorn natural, com el camp de tir, un futur telecabina o l’abocador. Amics de la Rabassa té actualment 700 adherents (www.amicsdelarabassa.org).

- Participació en la plataforma Salvem Rocafort en la campanya contra la construcció d’un vial al costat del riu i presentació d’al·legacions al projecte.

- Presentació d’al·legacions al projecte de construcció i explotació d’un abocador de terres a  la zona de Roques Negres.

- Denúncia per l’acumulació de plom al bosc de La Rabassa i campanya d’oposició al tir al colom.

- Pujada al Pic de Medacorba i trobada amb representants d’entitats de l’Arieja i de Catalunya per posar la primera pedra del que serà el futur Parc Pirinenc de les Tres Nacions.

 

  • Jornades de formació

- Taller de fotografia de natura.

- El bosc de Ribera i la seva conservació. Sortida divulgativa.

- Xerrades als centres escolars de 2ona ensenyança per celebrar el dia internacional de les muntanyes.

- Participació a la setmana de la sostenibilitat al centre de segona ensenyança d’Encamp.

 

  • Projectes educatius

- Participació en la jornada de les ciències. Tema: la natura en clau.

- Tothom fa servir el mateix? Presentació als centres escolars del material didàctic per treballar la petjada ecològica i el concepte de sostenibilitat.

- Projecte Rius. Gimcana “Què en fem del riu?” i taller lúdic per descobrir el riu des del naixement fins la seva arribada al delta.

 

  • Projectes de conservació d’espais natural o espècies

- Participació i seguiment en el Pla d’Actuacions per a la Conservació del Trencalòs (PACT), basat en el conveni entre l’ADN i el Ministeri d’Agricultura i de Medi Ambient.

 

  • Publicacions i elaboració de material propi

Publicació del butlletí SOS Rabassa

Altres:

- Promoció del voluntariat ambiental.

- Intervencions freqüents a la premsa local (premsa escrita, ràdio i televisió).

- Participació en comissions temàtiques: Comitè Consultiu del Parc Natural de la Vall de Sorteny (Ordino); Comissió de seguiment de la Pesca; Comissió seguiment de la Caça; Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco; Comissió de seguiment i vigilància del Centre de Tractament de Residus; Comissió de seguiment del Pla Nacional de Residus.