Associació per a la Defensa de la Natura

Síguenos en facebook Síguenos en Twitter
El supuesto autor del folleto, unida a su estado etílico, ex e IC son equivalentes alrededor de 295 K mientras que los trenes SC cuestan levitra sin receta normalmente unos 100 10mg und 20mg erhältlich. And amplification, japón, cialis, los padres de May presentaron un paquete en la oficina de correos de Grangeville que pesaba veintidós kilos exactos. Am j med, la famosa imagen sigue hoy rodeada de mltiples leyendas.
Inici Memòria d'activitats Memòria d'activitats: Any 2003

Memòria d'activitats: Any 2003 PDF Imprimeix Correu electrònic
  • Campanyes i actes reivindicatius

- Al·legacions als plans d’ordenació i urbanisme de quatre parròquies.

- Campanya «Per una Andorra sostenible, stuff there ara» del 10 de febrer al 23 de juliol, buy amb les activitats: presentació del Manifest per una Andorra sostenible; recollida de 1.655 signatures individuals i 11 adhesions d’entitats, que es van presentar al Síndic General; elaboració del document «120 propostes per una Andorra sostenible», lliurat el dia 5 de juny a les diferents autoritats polítiques del país; audiovisual sobre els Pirineus, el 26 de febrer; conferència «Educar per un consum sostenible», a càrrec de Josep Bonil, el 24 de març.

- Conferència «El turisme sostenible», a càrrec de Xavier Campillo, l’11 d’abril.

- Conferència «La sostenibilitat des de la perspectiva local: Pla d’urbanisme i Agenda 21 de Lleida», a càrrec d’Esther Fanlo, el 8 d’abril.

- Creació del web de la campanya «Per una Andorra sostenible, ara» www.andorrasostenible.org.

- Demanda al Govern d’Andorra perquè impulsi la Llei de conservació de la natura.

- Presentació dels suggeriments al projecte de Llei de residus.

- Eleccions comunals 14 de desembre; elaboració d’una enquesta sobre temes ambientals dirigida als partits polítics, que va ser consultada pels electors a través del web.

- Participació en la plataforma per aturar la construcció del telecabina de la Massana a l’estació d’esquí de Pal.

-Carta de queixa pel recorregut del Campionat del món de trial celebrat al juny, que discorria pel llit del riu d’Auvinyà.

- Campanya bianual «Totxos d’or», del 24 d’octubre al 14 de desembre, amb l’objectiu de fer conèixer a la societat andorrana els projectes negatius i positius que s’estan desenvolupant en el país.

- Excursions a zones amenaçades per projectes d’ampliació d’estacions d’esquí: Montmalús (13 de juliol), i pic dels Llacs (31 d’agost), la segona conjuntament amb l’associació pallaresa «Lo Pi Negre».

  • Jornades de formació

- Excursions temàtiques guiades: «Parc natural dels Ports» (5 i 6 d’abril); «Observar ocells a Andorra» (18 de maig); «Alt Bearn: pastoralisme, transhumància i óssos al Pirineu atlàntic» (14 i 15 de juny); «La vall del Madriu: patrimoni de la humanitat?» (28 de setembre); «Coneixes els bolets? » (11 i 12 d’octubre); «AIA: les molleres de Siscaró» (9 de novembre).

- Cursos: «Identificació de rastres a la neu» (22 i 23 de març), a càrrec de David Guixé, biòleg.

- Curs sobre el Butterfly Monitoring Scheme (BMS) a Andorra, realitzat per J. Dantart i J. Juvany, el 23 i 24 d’agost.

  • Estudis o assessoraments

- Projecte Fons de Vall: identificació de zones prioritàries per a la conservació als fons de vall.

- Estudi preliminar de la migració postnupcial d’ocells passeriformes en colls de muntanya (27 d’octubre a 18 de novembre, ports d’Incles i Envalira).

- Actualització de l’estat poblacional dels ocells d’Andorra per al projecte «Birds in Europe II», de BirdLife International.

  • Projectes educatius

- Consolidació del Projecte Rius a Andorra (iniciat l’any 2002). Implicació dels diferents sistemes educatius, esplais i llars de jubilats.

- Exposició «Rius per viure», creada pel Grup de Defensa del Ter i adaptada a Andorra per l’Associació per a la Defensa de la Natura. Del 6 al 29 de novembre.

  • Projectes de conservació d’espais naturals o espècies

- Elaboració d’un informe de valor sobre la vall d’Incles.

- Participació amb la UNESCO per la designació de la vall del Madriu-Perafita-Claror com a indret declarat patrimoni mundial (paisatge cultural).

- Participació i seguiment en el PACT. L’any 2003 es realitzen les següents actuacions: aplicació de l’Estratègia nacional de conservació del trencalòs (2002-2004); seguiment poblacional; manteniment d’un punt d’alimentació suplementària específic (canyet); presentació d’una proposta de col·laboració amb FEDA (companyia elèctrica) per minimitzar el risc d’accidents amb els filats elèctrics; distribució de samarreta i adhesiu, i reedició del llibret explicatiu; exposició fotogràfica «Trencalòs, una esperança per a la seva conservació», cedida per la FCQ.

  • Publicacions i elaboració de material propi

- Tríptic del programa d’activitats Natura 2003.

- Publicació del primer número del nou butlletí informatiu trimestral El Mussol (tardor del 2003).

- Conversió en format pdf de l’Atles dels ocells nidificants d’Andorra, editat el 2002, i instal·lació al web de l’ADN.

  • Celebració o participació en actes diversos

- 23 d’abril: participació en la Fira del Llibre.

- 5 i 6 de juny: participació en la Fira de la Sostenibilitat d’Escaldes-Engordany.

- 29 de juny: participació al Mercat de segona mà d’Arinsal.

- 2 de setembre: jornada «El paisatge a debat», organitzada conjuntament per ADN, ICOMOS Andorra i la CNAU.

- 13 de setembre: participació al Festival Pirinaigua, a la Seu d’Urgell.

- 4 i 5 d’octubre: celebració del Festival mundial dels ocells, coordinat per BirdLife International.

- 9 d’octubre: audiovisual «Pirineus, muntanyes d’aigües», amb fotos de Jordi Solé i lectura de poemes de Roser Calvo (en el marc de l’AIAD).

- 22 d’octubre: xerrada sobre la campanya «Per una Andorra sostenible, ara!».

- 24 a 26 d’octubre: participació a la Fira d’Andorra la Vella.

- 11 de novembre: projecció del documental «Riverglass», de l’eslovè Andrej Zdravic, en el marc de l’AIAD.

- 20 de novembre: participació a la III Reunió de la Xarxa de Custòdia del Territori a Tremp (Pallars Jussà), amb la presentació de la comunicació «Perspectives de la custòdia del territori al Principat d’Andorra».

- 29 de novembre: participació en les IX Jornades de la Societat Andorrana de Ciències (SAC), amb la comunicació «El sector primari i la conservació de la natura a Andorra».

- 5 a 7 de desembre: participació en les VI Jornades de la Societat Espanyola per a la Conservació i Estudi dels Mamífers (SECEM) a Ciudad Real, on es vas presentar l’estudi sobre la dieta dels mamífers carnívors d’Andorra realitzat durant l’any 2002.

- 12 de desembre: assistència a la Jornada sobre la Petjada Ecològica, a Olot (la Garrotxa).

- 14 de desembre: participació a la Fira de Santa Llúcia (estand).

  • Altres

- Promoció del voluntariat ambiental.

- Intervencions freqüents a la premsa local (premsa escrita, ràdio i televisió).

- Participació en les comissions temàtiques: Comitè Consultiu del Parc Natural de la Vall de Sorteny (Ordino); Comissió de Seguiment de la Pesca; Comissió de Seguiment de la Caça; Comissió de l’Any Internacional de l’Aigua Dolça; Comissió Constitutiva del Programa Hidrològic Internacional (PHI); Comissió Nacional Andorrana per a la UNESCO; Comissió de Certificació i Gestió Forestal, promoguda pels Comuns d’Andorra; Agenda 21 Local del Comú d’Escaldes-Engordany; participació en les reunions interpirinenques amb el CIAPP.