Associació per a la Defensa de la Natura

Síguenos en facebook Síguenos en Twitter
Inici Activitats 04/10/2009 Sortida a la Vall de Perafita

04/10/2009 Sortida a la Vall de Perafita PDF Imprimeix Correu electrònic


Sortida a la Vall de Perafita


Diumenge 4 d'octubre a les 9h a la Plaça Coprínceps d'Escaldes-Engordany


Sortint de La Plana, ens dirigirem a Entremesaigües i Ràmio, des d'on travessarem el riu Madriu, deixant enrere el fons de vall per endinsar-nos al bosc del Ròdol, on intentarem observar els ocells de la zona i veure alguns rastres característics. Fresc i ombrívol, aquest indret permet l'existència d'una interessant avetosa. Més amunt, el pi negre apareix arreu, acompanyat per l'abarset i el ginebró. Allí observarem els efectes que determinats agents biòtics i abiòtics causen en els arbres, donant lloc a espais interessants per la fauna i generant un singular paisatge. Al cap d'una estona arribarem als prats alpins de Perafita, des d'on ens atansarem a l'estany de la Nou. Allí observarem la vegetació particular que en pobla les vores i comentarem alguns dels singulars invertebrats que hi viuen. Tornarem resseguint la estreta vall de Perafita, de gran verdor, fins arribar de nou a Entremesaigües i al punt d'inici.
Aquesta sortida anirà a càrrec d'Albert Ruzafa, estudiant d'enginyeria tècnica forestal i Òscar Dominguez, fotògraf de natura i apassionat del món de la ornitologia.

La sortida no té cap dificultat tècnica però degut al desnivell que representa pujar a la capçalera de Perafita, és important tenir un mínim de forma física. Caldrà dur calçat de muntanya, roba d'abric i dinar. El trajecte fins a la carretera de La Plana es farà en cotxes particulars.