Associació per a la Defensa de la Natura

Síguenos en facebook Síguenos en Twitter
Inici Activitats 11/09/2009 Curset d'introducció a la botànica

11/09/2009 Curset d'introducció a la botànica PDF Imprimeix Correu electrònic


Curset d'introducció a la botànica


Divendres 11 de setembre a les 18h00 al Centre cultural de la Llacuna (teoria).
Diumenge 13 de Setembre a les 9h30 al bosc de la obaga i Madriu (sortida).


L'objectiu del curset és proporcionar coneixements de base que permetin a l'amant de la natura reconèixer algunes de les espècies que es troben a les nostres muntanyes, a partir d'una guia de camp o bé de l'experiència adquirida durant la part pràctica. S'incidirà especialment en arbres i arbusts, deixant lloc per algunes de les herbàcies més habituals.
 
El curset s'estructura en dues parts: una de teorico-pràctica que tindrà lloc el divendres 11 de setembre a les 18:00h al Centre Cultural La Llacuna d'Andorra la Vella i una altre a la muntanya el diumenge 13 de setembre trobant-nos a les 9:30h a la Plaça Coprínceps d'Escaldes-Engordany.
 
Durant la part teorico-pràctica parlarem dels diferents estatges recolzant-nos en fotografies. Veurem diferents formes i estructures de plantes, conceptes indispensables alhora d'emprar una guia de camp. Continuarem aquesta part teòrica projectant imatges d'algunes espècies del nostre entorn, comentant les seves principals característiques, entre elles el seu hàbitat, de forma que els participants puguin ubicar determinada espècie en un marc concret. A continuació aprendrem a identificar varies especies utilitzant guies de camp, reservant una estona per tal que els participants, en grup o de forma individual, puguin practicar i identificar pel seu compte alguns dels vegetals que posarem a la seva disposició.
 
La sortida a la muntanya serà un recorregut molt assequible pel bosc de la obaga d'Andorra la Vella i la part baixa de la vall del Madriu a Escaldes-Engordany. Caminarem pel bosc caducifoli fins arribar a la vall del Madriu, tot fent varies parades on identificarem diferents espècies, posant en pràctica els coneixements adquirits en la primera part del curset.
 
 
Es tracta d'un recorregut sense dificultat i amb poc desnivell. Tot i això, recomanem dur calçat adequat i aigua. Si no fos possible assistir a la totalitat del curset, no hi haurà cap problema en que els participants vinguin únicament a la part de teoria o bé a la sortida.
Aquest curset anirà a càrrec d'Albert Ruzafa, estudiant d'enginyeria tècnica forestal.
 
Aquestes activitats són gratuïtes i obertes a tothom.